(MOIST CAKE CHOC)
BAHAN2:
1cawan gula perang
1cawan susu segar (coklat)
1cawan minyak
3/4 cawan koko
1/2cawan susu pekat manis
1 1/4cawan tepung gandum
1sudu teh soda bikarbonat
1sudu teh baking powder
3biji telur
CARA2:
1.Ayak tepung,soda bikarbonat & baking powder.
2.Masukkan serbuk koko, gula, susu segar, susu pekat & minyak kedlm periuk & panaskan diatas
api kecil sehingga semua larut. Matikan api.
3.Pukul telur hingga kembang & masukkan kedlm bancuhan koko.
4.Masukkan tepung sedikit sedikit & gaul sebati.
5.Tuang kedlm loyang yg telah dilengser dgn minyak/lapik dgn kertas minyak.
6.Tutup loyang dgn aluminium Foil & kukus selama 1jam didlm kukusanyg telah dipanaskan.
7.Angkat & sejukkan.
Topping choc moist, = 1bar choc masakan+susu cair.
Note: Resipi ini diperolehi daripada seorang sahabat masa sekolah menengah dulu..thanks to nadia..:)
No comments:
Post a Comment